### Growing Fractions Post

*Number 1*

*Number 2*

*Number 3*

Go to this site and play the game of finding fractions in their lowest terms, equvilant fractions .

*Number 4*

A) Farmer Dan, had been growing beans and corn. The next day, the beans had grown 3/4 and the corn had grown 2/3. How much did the plants grow altogether?

B) Johnny had 3 and 4/5 of a chocolate. Sonny took 2 3/5 of his chocolate. How much chocolate does Johnny have now?

*Number 5*

I did Alex M's, Ham (Mark's) and Aldrin's growing post questions.

*Number 6*

Adding and Subtracting Fractions: this site has a description of how to subtract denomenators, a caculator thingy and a game.

*Part 2**Number 1*

5/6 9/5

They are different numbers but to compare them first u must get a common denominator in the lowest term or the Lowest Common Denominator (LCD).

So the lowerst denominator that these 2 numbers could become is 30.

5/6 X 5 = 25/30

9/5 X 6 = 54/30 Now you can compare them.

*Number 2*

*Number 3*

Multiplying Fractions: This site lets you multiply fractions. It also lets you multiply mixed numbers and a fractions and mixed numbers multiplied by mixed numbers. Whenyou press multiply it gives you the answer and how it got the answer as well.

*Number 4*

*Number 5*

Dividing Fractions: This site lets you divide fractions. It also lets you divide mixed numbers and a fractions and mixed numbers divided by mixed numbers. When you press divide it gives you the answer and how it got the answer as well.

*Number 6*

I choose Aldrin's post from 8-73 because he does all his work first and makes them so they are very nice and people can't take them.

I picked Tyler's Post from 8-41 because I understood what he was talking about.

For 8-17 I chose Katho's Post post bevause of the pictures.

In 8-16 Annalyn's Post because it made sense.

*Number 7*

If it took me an average of 1 minute to run 1/6 of a cross country lap, how many laps would I have done if I ran for one hour and and thirty minutes?

I answered Ingrid's.

## 7 Comments:

4a) 3/4=9/12 and 2/3=8/12 LCD is 12

9/12 + 8/12=17/12 - That's how much they grew altogether.

4b) 3 4/5 - 2 3/5=

3-2=1 and 4-3=1 so that answer is 1 1/5. Johnny has 1 1/5 of chocolate left.

By Mest_Aldrin, at 7:52 PM

The old watermark trick. Great job on copywrite!!!!!

Nice post keep it up

By Mr. H, at 8:13 PM

4a] Farmer Dan, had been growing beans and corn. The next day, the beans had grown 3/4 and the corn had grown 2/3. How much did the plants grow altogehter?

3/4 + 2/3 = 3(3)/4(3) + 2(4)/3(4) =

9/12 + 8/12 = 17/12 = 1 5/12

4b] Johnny had 3 and 4/5 of a chocolate. Sonny took 2 3/5 of his chocolate. How much chocolate does Johnny have now?

3 4/5 - 2 3/5 = 1 1/5

By himynameisingrid, at 7:30 PM

3/4 + 2/3

9/12 + 8/12=17/12

1 5/12 is my answer

okie 3 4/5 - 2 3/5

1 1/5 subtract whole ,same demominator subtract numerator thats my answer

By Stephanie8-73, at 8:37 PM

4a] Farmer Dan, had been growing beans and corn. The next day, the beans had grown 3/4 and the corn had grown 2/3. How much did the plants grow altogehter?

3/4 2/3 multiply the denomenators and it would make 12. multiply the numerators the same way the denomenators get to 12.

3/4 3x3= 9

4x3= 12

and do the same thing to the other fraction.

2/3 2x4= 8

3x4= 12

so it is 9/12 8/12= 17/12 or 1 5/12

4b] Johnny had 3 and 4/5 of a chocolate. Sonny took 2 3/5 of his chocolate. How much chocolate does Johnny have now?

3 4/5 - 2 3/5 since both have the same denomenator so you could just subtract it

= 1 1/5

By HcAuM, at 9:59 PM

A) Farmer Dan, had been growing beans and corn. The next day, the beans had grown 3/4 and the corn had grown 2/3. How much did the plants grow altogether?

3/4 = 9/12 and 2/3 =8/12 = 17/12.

The plants grew 17/12 altogether

B) Johnny had 3 and 4/5 of a chocolate. Sonny took 2 3/5 of his chocolate. How much chocolate does Johnny have now?

3 4/5 - 2 3/5 = 1 1/5

By jmanila, at 7:44 PM

4)a. Farmer Dan, had been growing beans and corn. The next day, the beans had grown 3/4 and the corn had grown 2/3. How much did the plants grow altogehter?

2/3 + 3/4

8/12 + 9/12 = 17/12

LCD = 12

the plants grew 17/12 altogether.

b. Johnny had 3 and 4/5 of a chocolate. Sonny took 2 3/5 of his chocolate. How much chocolate does Johnny have now?

3 4/5 - 2 3/5

= 1 1/5

Johnny has 1 1/5 of chocolate left.

By ayyemeeh8-73, at 9:10 PM

Post a Comment

<< Home